Inledning

För seriösa kockar är den största fördelen med induktion att den är mer kraftfull och effektiv än andra tillagningssätt samt att man kan justera tillagningstiden och värmen direkt med stor precision. Innan induktionen kom föredrog nästan alla kockar gas framför elspisar av en anledning: vanliga elektriska spisar tar för lång tid .Med induktion ändras energiflödet omgående, tillagningstiden blir kortare och värmen kan justeras mer exakt.
Med induktion stiger värmen lika snabbt och lika exakt som med gas. Med induktion slipper man många av nackdelarna som är förknippade med gasanvändning. Till skillnad från gas kan induktion finjusteras för att t.ex. hålla exakt rätt temperatur vid mycket låg värme.

Med induktion överförs nästan all energi till kokkärlet. På så sätt spar man både pengar och miljö. Vid anvädning av gas eller konventionella elektriska spisar blir energin först omvandlad till värme och först därefter överförd till kokkärlet. Detta innebär att en stor del av värmen används till uppvärmning av köket istället för maten. Detta är ett stort resursslöseri med energi, därför lönar det sig att byta till induktion.

Som en jämförelse används 40% av energin i gasen för att tillaga maten, resten av gasenegin blir spillvärme. Med induktion används hela 84% procent av energin i den förbrukade elen. Användande av induktion innebär följande fördelar:
Svalare kök - naturligtvis kommer kokkärlet och maten i sig själv att stråla ut en del av sin värme till köket - men i jämförelse med gas eller elektriskt drivna spisar blir köket betydligt svalare och därmed arbetsmiljön mycket behagligare vid användning av induktion.
En kallare spis - induktionshällen blir bara varm under själva kokkärlet och bara av värme som kommer från kärlets botten. Inga fler brända fingrar, inget mer bränt spill på kanterna och betydligt barnsäkrare.

Säkerhet

Vi har redan nämnt att spisen förblir kall vilket innebär många fördelar. Inget kan slå indukion när det gäller säkerhet och bekvämlighet. Du kan placera handen på plattan utan att du bränner dig och utan att det händer någonting.
Användning av gas innebär många särskilda risker. Även om risken att gasen skall läcka ut är liten existerar den. Användning av gas är i sig själv en stor fara även när allt "fungerar rätt" . Använd en sökmotor och sök om gas, matlagning, hälsorisker och se vad du hittar. Desutom släpper all gasförbränning ut giftig kolmonoxid.

Enkel och anpassningsbar installation 
Den portabla induktionsspisen kan lätt flyttas till annan placering och plats.

Gasspisar

Gasspisar utsöndrar biprodukter som förångas och som så småningom kondenseras och fastnar på en yta i närheten. Användning av induktion innebär inga sådana olägenheter. Gas är mycket dyrt och för en större wok-restaurang kan det kosta över 10000 sek i månaden . Gas är farligt och kräver dyra tillstånd och utbildning av användare & kockar. Gasspisen bli tung och kräver även konstant kontroll av genomföringar slangar och själva apparaten för att inte bli en farlig fälla.
Gas spisen tillför värme i köket-restaurangen och måste ventileras bort med större / dyrare ventilation. 

Wokpannor

Eftersom de flesta restauranger använder vanliga wokpannor i järn som ej är rostfria är de viktigt att de bränns in riktigt.

Här är en länk till ett filmklipp (engelska) som visar hur man gör! 

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.